Positieve Gezondheid

Bij a4works gaan we altijd uit van de Positieve Gezondheid. Een gezond en betekenisvol leven; dat is waar het voor staat. Niet in beperkingen denken, maar in krachten. Een gedachtegoed waarin alle coaches en mentoren van de coöperatie gespecialiseerd zijn.

Dimensies

Er zijn zes dimensies in de Positieve Gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. In alle projecten van a4works staan deze dimensies centraal.

Een gezonde bedrijfscultuur

a4works voegde er een zevende dimensie toe: Ready for Work. De Positieve Gezondheid is namelijk onmisbaar in het bedrijfsleven. Uit onderzoek blijkt dat betekenisvol werk leidt tot een veel gezonder leven. Mensen die vanuit hun natuurlijke drijfveren en talenten werken, zijn vitaler, hebben een betere gezondheid en vallen niet uit vanwege een burn-out. Bedrijven hebben hier ook invloed op. Door een ander gesprek te voeren met de werknemers, met oprechte aandacht en interesse, en door werknemers te stimuleren in hun krachten te denken en werken, ontstaat een gezonde bedrijfscultuur. Werkgevers en werknemers zullen het bedrijf samen tot hogere hoogte tillen. De Positieve Gezondheid draagt dus bij aan een betere Limburgse economie!

Benieuwd hoe het met jouw Positieve Gezondheid gesteld is? Doe de test!

PDF | Mijn Positieve Gezondheid | Website IPH | Website Limburg Positief Gezond

PG Sinnenweb

Het spinnenweb van de Positieve Gezondheid

Bekijk de Masterclass Positieve Gezondheid;
in samenwerking met Coöperatie Verbindend Leiden