Kim van Gemert

Wie ben ik?

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs ben ik sinds april 2018 gestart als kindercoach in mijn groeiatelier genaamd ‘Stam.’ Het is mijn passie ouders en kinderen te begeleiden in de groei van hun zelfvertrouwen. Opgroeien en opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan zorgen voor onrust in de levens van jong en oud. Faalangst, zwakke zelfredzaamheid en weerbaarheid zijn zaken die ik in de praktijk vaak tegen kom. In het onderwijs lag mijn focus op de sociaal emotionele ontwikkeling. Een stevig fundament zorgt ervoor dat je in deze maatschappij stevig leert staan en  tevens leert mee te bewegen met elke storm die op je pad komt. Kindercoaching is een laagdrempelige en effectieve manier die zorgt voor bewustwording en groei. Niet alleen voor kinderen ook voor volwassenen. Het verhaal achter elk mens vind ik erg belangrijk. Op deze manier creëer je begrip voor jezelf en de ander. Vertel wie je bent, uit jezelf en weet dat voor elk probleem een oplossing bestaat.

Waar sta ik voor?

Ik sta voor het verhaal. Elk verhaal is een verbinding tussen de levenservaring van generaties ouders en kinderen. Ik sta voor begrip, steun en interesse in ieders achtergrond. Pas wanneer je het verleden kent, kun je in het heden staan. Accepteren en loslaten zijn nodig om verder te groeien. Ik sta ook voor het waarom? Als leerkracht leerde ik de kinderen in basis waarom ze moesten leren lezen, rekenen, schrijven. Vanuit een betekenisvolle context groeit de motivatie en kracht om nieuwe dingen te willen leren. Alleen vanuit wilskracht kom je in beweging. Een ander kan je zeggen dat je stappen moet zetten, maar jij bent degene die het uiteindelijk zelf doet. Succeservaringen zorgen voor groei in zelfvertrouwen en het zien van kansen.

Wat brengt a4works mij?

Het is prachtig je eigen eiland in te richten. Nog mooier is het elkaars eilanden te ontdekken en van elkaar te leren, waarna vervolgens de juiste hulpmiddelen worden ingezet op de juiste plek. Vanuit het heelal lijkt één eilandje bijna onzichtbaar, hoe belangrijk en betekenisvol z’n plaats op de wereldbol ook is. Als eilandengroep ben je zichtbaarder en is de kans op ontdekking groter. Ik hoop dat ik door mijn bijdrage aan a4works veel kan betekenen in de levens van anderen.

Waarom zou iemand lid moeten worden bij a4works?

Samen bereik je meer dan alleen. Door krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten kun je voor een grotere groep in de maatschappij het verschil uitmaken.

Kim van Gemert

Kim van Gemert

Groeiatelier STAM
06 52 100 802
kim@groeiatelier-stam.nl

Bezoek mijn
Website | LinkedIn