Klaar voor Werk

Werken vanuit je kracht en doen waar je energie van krijgt. Dat is nou Positieve Gezondheid! Te veel mensen komen terecht bij een baan die niet (volledig) bij hun past. Werken kost hierdoor de nodige energie, waardoor ze uitgeput en uitgeblust raken. Dit is een van de hoofdredenen waarom de burn-out cijfers en het ziekteverzuim in Nederland zo hoog liggen en zoveel mensen uit de arbeidsmarkt vallen. Daar kunnen we iets aan doen!

Match bedrijf en werknemer

Een baan moet energie geven! De functie en het bedrijf zelf moeten iemand zó liggen, dat ’s ochtends vanzelf een lach op het gezicht verschijnt en de dagen voorbij vliegen. En ja, dat kan zeker! En ja, natuurlijk zitten daar ook wel eens  baaldagen tussen.

Door in te zoomen op iemands persoonlijkheid en door de drijvende en remmende factoren te onderzoeken en aan te pakken, kan de juiste match tussen bedrijf en werkgever gemaakt worden.

Oprechte aandacht van a4works

Oprechte, persoonlijke aandacht en maatwerk. Dat is waar a4works voor staat. Ons zeer multidisciplinaire team is gespecialiseerd in de Positieve Gezondheid, coaching en in aansluiting vinden tussen werkzoekenden en zinvolle arbeid. Enorm van belang is hierbij het verhogen van de intrinsieke motivatie. Maakt iemand zelf immers bewuste keuzes, dan is deze persoon bereid nog meer inzet te tonen, wat uiteraard zal leiden tot betere werkresultaten en minder uitval.

klaar voor werk

Hoe werken we?

De kandidaat volgt een intensief programma van zes maanden (exclusief nazorg programma), geheel gericht op eigen ontwikkeling en het vinden van zinvol werk. Zo gaan we te werk:

 1. Beoordelen eigen Positieve Gezondheid
  De kandidaat beoordeelt zijn eigen Positieve Gezondheid en geeft cijfers aan de dimensies: zingeving, lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren, klaar voor werk.
 2. Focus bepalen
  Door bovenstaande beoordeling kan bepaald worden waarin de komende maanden de meeste energie in wordt gestoken. Op basis van de wensen van de kandidaat wordt hij gekoppeld aan één van de a4works experts op het desbetreffende gebied. Dit is vanaf nu zijn mentor.
 3. Drijfveren opsporen
  Via individuele coaching wordt onderzocht wat de precieze drijfveren, krachten en eventuele remmingen zijn. De remmende factoren worden zoveel mogelijk verminderd en de drijvende factoren versterkt via intensieve coaching en individuele opdrachten.
 4. Kracht & zelfvertrouwen
  Er wordt ook aandacht besteed aan werken in groepsverband, waardoor van de kandidaten gevraagd wordt uit hun veilige omgeving te stappen. Ze leren zich kwetsbaar opstellen, ondervinden dat ze niet alleen zijn en stimuleren elkaar door middel van het geven van positieve feedback – ze zullen in hun kracht en zelfvertrouwen groeien.
 5. Professionaliseren
  De kandidaten ontwikkelen zich verder en stomen zichzelf klaar voor het vinden van een baan. Dit door het deelnemen aan verschillende trainingen die van belang zijn in hun verdere carrière. Denk aan sollicitatie, netwerk-, en social media trainingen.
 6. De perfecte match
  Op persoonlijke drijfveren, (natuurlijke) competenties en persoonlijkheid afgestemd, zal uitvoerig worden onderzocht welke soort functie past bij de kandidaat en welk bedrijf de perfecte match is met de persoonlijkheid, kennis en motivatie van de kandidaat.
 7. Duurzame match
  Ook na het maken van de match, blijven we betrokken via een speciaal nazorgprogramma van 3-6 maanden. Er wordt te allen tijde gestreefd naar een duurzame match. Tussen kandidaat en bedrijf, maar natuurlijk ook tussen bedrijf – kandidaat en a4works

Meer informatie ontvangen over Klaar voor Werk?
Stuur ons een mailtje!

Meer lezen over andere a4works projecten?