Ervaringen

Benieuwd naar wat a4works voor jou persoonlijk of voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan de ervaringen van onze deelnemers.

Henny Habets

Op mijn zoektocht naar werk ben ik in aanraking gekomen met a4Works. Ik heb er mogen deelnemen aan het project “Vinden en Verbinden” samen met nog andere deelnemers op zoek naar werk. In mei en juni (2017) heb ik er 4 workshops gevolgd. Super enthousiast kwam ik terug van mijn eerste workshop. De verbondenheid met coaches en deelnemers was na een paar uur al voelbaar.

De workshops werden gegeven door 4 coaches, met ieder hun eigen kennis en ervaringen. Het is ook leerzaam om dit samen met mede deelnemers te doen, in plaats van individueel. Je leert ontzettend veel van elkaar, dan is er die kracht van het “Vinden en Verbinden. Super goede coaches, hoe ze elkaar aanvulden en de cursisten coachten was FANTASTISCH. Het is jammer dat het zo kort was.

En ik heb per 1 juli een baan.

ALS HET UWV OP DEZE MANIER MENSEN ZOU BEGELEIDEN DAN ZOUDEN ER VEEEEEEEEEEL MINDER WERKELOZEN ZIJN. DIT PROJECT VAN A4WORKS DIENT GESTEUND EN VOORTGEZET TE WORDEN.

Lieve mensen en deelnemers van a4Works. Hartelijk bedankt voor de inspirerende en leerzame tijd.

Jos Heumakers

Als werkzoekende heb ik in mei en juni 2017 deelgenomen het project “Vinden en Verbinden” van a4works. Samen met een tiental andere deelnemers heb ik 4 sessies bijgewoond. Ik vind het een zeer geslaagd concept en het heeft voor mij veel opgeleverd.

Het concept stelt de mens zelf centraal. Het karakter, het gedrag, de behoeften, jouw eigen verantwoordelijkheid, waar je staat en waar je als individu naar toe wilt. Je wordt geholpen en geprikkeld om dat boven tafel te krijgen en dus te “vinden”. Heb je dat “gevonden” dan komt de stap naar “verbinden” steeds dichterbij. Vaak wordt geredeneerd vanuit het aanbod: dit is wat we u bieden. A4works werkt vanuit de vraag: Wat heeft u nodig?

Een verfrissende aanpak die veel resultaat oplevert. De uiteindelijke adviezen, tips en opgestelde acties zijn praktisch en concreet. Je hebt er veel aan en het beklijft. De opzet om samen met anderen dit traject te doen is een schot in de roos. Leren van een ander, een ander helpen, je netwerk uitbreiden en elkaar inspireren. Bij een individueel traject mis je dat. De kracht van Vinden en Verbinden is juist het samen doen.

De individuele aandacht is optimaal. De methodieken en adviezen worden specifiek voor jou opgesteld. De deelnemende coaches brengen enthousiasme in de groep. Ze vullen elkaar qua kennis en qua karakter goed aan. Zo ontstaat een breed en diep aanbod aan expertise waar de groep optimaal gebruik van heeft gemaakt. Een inspirerende, positieve en veilige omgeving wordt gecreëerd en in stand gehouden. Met veel plezier heb ik deelgenomen.

Ik dank de deelnemers en alle mensen van a4works voor hun goede bijdrage.

Marjolein Blom

Tijdens mijn zoektocht naar een vacature zag ik een bericht van A4Works. Wonend in België maar met een Nederlandse nationaliteit en arbeidsverleden botste ik aan alle kanten tegen instanties en onmogelijkheden aan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, ik meldde me aan en kreeg een positief bericht dat ik aan mocht schuiven.

Meteen bij de eerste bijeenkomst viel er iets van me af. Weg uit mijn isolement. Even buiten alle instanties om vrijuit kunnen praten over je ervaringen met gelijkgestemden. Ik voelde me veilig, gerespecteerd en aangemoedigd. Alhoewel 4 bijeenkomsten erg kort is, werd er toch veel bereikt, informatie uitgewisseld en contacten gelegd. a4Works heeft zeker een bijdrage geleverd aan het feit dat ik me weer veel beter in mijn kracht voelde staan. Tijdens de laatste bijeenkomst kreeg ik een berichtje dat ik op gesprek mocht komen bij een bedrijf. Mede door het feit dat ik me goed voelde zag ik kans me goed te presenteren met als resultaat dat ik inmiddels ben gestart bij dit bedrijf.
Chapeau voor de mensen van A4Works. Majelle, Claudia, Math, Rob, Marc en Raymond, bedankt voor jullie enthousiasme, positiviteit, aanmoedigingen en inzet. Dit initiatief verdient het om gesteund en voortgezet te worden.

Els Pagen

Het Pilot200 programma van het a4works project Vinden & Verbinden, heeft mij verrast. In een training van een 4-tal bijeenkomsten voor de doelgroep 45- plus, is er veel gedeeld en kennis opgedaan afgewisseld met leerzame, inspirerende oefeningen o.a. op het gebied van NLP en mindfulness.

Vier professionele docenten stelden zich voor en op ons verzoek is er een programma opgesteld, waarbij wij gebruik konden maken van de expertise van alle trainers. Dit maakte de training waardevol. De docenten hebben een fijne, veilige sfeer weten te creëren waarin iedereen zich vrij voelde om te delen en te oefenen, bijvoorbeeld met de elevator pitch. Tevens is de inhoud van het cv, het belang van netwerken en social media zoals LinkedIn aan de orde geweest, geïllustreerd met voorbeelden.

We zijn op de hoogte gebracht van een Open Coffee netwerkbijeenkomst in Maastricht, waar we naar toe konden gaan. Iedere deelnemer kon gebruik maken van het aanbod van een 1- op- 1 gesprek met een trainer. Tenslotte wat erg fijn en handig is, is de levenslange toegang tot de e-portfolio van a4works, wat het solliciteren vergemakkelijkt.

a4works heeft voor mij gewerkt. Het contact met de overige werkzoekenden heeft mij opgefrist en de training heeft mij de nodige tools, kennis en inspiratie opgeleverd. Het 1- op- 1 gesprek heeft een stukje steun en bewustwording gegeven. Ik voelde mij regelmatig uitgedaagd om uit mijn ‘comfortzone’ te stappen, hetgeen essentieel is om te leren en te groeien.

Ik heb geleerd hoe ik mij nog meer kan profileren, waardoor mijn kans op het krijgen van een betaalde baan, is vergroot.