Het belang van de mensgerichte manager

Onzekerheid kan je enorm remmen in het leven. Het speelt met je hoofd, je maakt andere keuzes.. Nee, prettig is het niet. Onlangs had ik extreme last van onzekerheid op mijn werk. Dankzij de juiste aanpak van mijn manager, vond ik mijn vertrouwen terug.

Een hoop mensen zijn van nature onzeker. Bijna allemaal zelfs. Zo word je niet geboren, maar zo ontwikkel je je naarmate je opgroeit. Je bent bijvoorbeeld onzeker over je uiterlijk, over je kunnen, over je intelligentie, over nieuwe, onbekende, dingen en noem maar op. Hoe dat kan? Grotendeels door jezelf en je omgeving. Mensen willen nou eenmaal aan de verwachtingen van anderen voldoen en voelen van jongs af aan al de drang zichzelf te bewijzen. Het ontstaat vaak door opvoeding, door kindjes op school en door de mensen om je heen. Ze kunnen jou – bewust of onbewust – een bepaald gevoel geven.

Mijn onzekerheid

Ook ik ben onzeker. Vroeger verschrikkelijk onzeker, tegenwoordig verschilt het per periode. Zit ik lekker in mijn vel, dan ben ik nauwelijks onzeker. Maar ben ik bijvoorbeeld een kilootje te dik voor mijn gevoel, dan voel ik mijn onzekerheid overal doorheen prikken, terwijl die ene kilo eigenlijk niet het verschil zal maken. Niemand zal het zien. Toch zit het in mijn hoofd.

Hetzelfde geldt voor mijn werk. In mijn jongere jaren heb ik gevochten tegen flinke faalangstaanvallen. Ik vond mezelf dom en ik dacht dat ik niks kon. Moest ik een toets maken, dan blokkeerde ik. Na hier hard aan te werken, nam ook op dit vlak mijn zelfvertrouwen toe. Toch schuilt ergens in mij nog dat onzekere meisje, en kan dit gemakkelijk getriggerd worden. Ook laatst weer.

Hoge werkdrug

Wat was er aan de hand? Mijn manager ging op vakantie. Drie weken lang. We kregen extra taken en mijn collega werd gedeeltelijk verantwoordelijk voor de taken van de manager. Zo stelde hij zich ook zeker op. Door de extra taken bovenop de normale dagelijkse werkzaamheden, lag de werkdrug hoog. Zeker op mijn bordje lag een hoop, wat ook bijgevuld bleef worden.. Door de hoge werkdruk trok ik mezelf terug. Ik ging als robot door de dagen, om zo snel mogelijk mijn werk af te krijgen. Ik zag steeds meer op tegen de werkdagen, ging chagrijnig slapen en was ’s ochtends depressief – normaal gesproken is dit heel anders. Zodra mijn collega binnenkwam, begon ik te stomen. De manier waarop hij zich opstelde, had iets in mij geraakt.

“Mijn depressieve, chagrijnige gevoelens veranderden meteen in enthousiasme en motivatie…”

mensgerichte manager

Door: Sarah

Niet goed genoeg!

Op de een of andere manier triggerde hij mijn onzekerheid. Door bepaalde opmerkingen en de manier van reageren. Uit één korte opmerking trok ik eigen conclusies: ‘oh, dus ik moet mezelf bewijzen’, ‘ik doe mijn werk dus niet goed’, ‘contractverlenging kun je dus naar fluiten’, ‘hmm, ze praten dus over mijn disfunctioneren als ik er niet bij ben’. Yep, dat haalde ik allemaal uit één (simpele) opmerking. Wat voelde ik me klein! Dus wat deed ik: ik trok mezelf nog meer terug, werkte nog harder en voelde me ontzettend rot. Ik voelde me net weer dat kleine onzekere meisje van vroeger. Dit nam ik mijn collega kwalijk.

De barstende bom

Mijn manager was terug en de bom barstte al snel. Mijn frustraties waren zo hoog, dat ik niet veel van mijn collega kon verdragen. Tijdens een meeting kregen we dan ook een overduidelijke onenigheid. Mijn manager keek ons beiden aan en voelde dat er meer achter zat. Na de meeting zat hij met vragende blik naast me. Hij stelde de juiste vragen, toonde begrip, gaf echte aandacht, oordeelde niet en nam al mijn onzekerheden direct weg. Ik hoefde helemaal niks te bewijzen, mijn contract werd gewoon verlengd en hij vroeg me hem de volgende keer als ik me zo onzeker voel, direct te contacteren. Want dan zou hij die gevoelens meteen wegnemen.

Weer 100% motivatie

Nog voor het einde van het gesprek, viel alle druk van de afgelopen weken van me af. Mijn depressieve, chagrijnige gevoelens veranderden in enthousiasme en motivatie! Dit omdat ik mijn zelfvertrouwen weer teruggevonden had.

Het is schokkend om te merken hoe snel onzekerheid getriggerd kan worden. Ondanks mijn goede en stijgende resultaten, raakte ik het vertrouwen in mezelf kwijt door onder andere wat onhandig geformuleerde zinnen en de hoge werkdruk. Ik maakte mezelf klein en kwam niet voor mezelf op, wat de nodige frustraties opriep. Terwijl de oplossing eigenlijk simpel was: het bespreekbaar maken. Vragen of mijn gevoel klopt en aangeven hoe ik me voelde. Maar dat deed ik niet, dus pijnigde ik mezelf.

Een goede, mensgerichte, manager

Ik ben zeker niet de enige die onzeker is en zichzelf het liefst verstopt als het even teveel wordt, maar tegelijkertijd vreselijk gefrustreerd is. Sterker nog: dit zal binnen de meeste bedrijven voorkomen. Maar wat als je dan geen manager hebt die alles doorziet en over genoeg mensenkennis beschikt om het probleem aan te pakken? De frustraties en onzekerheden zullen dan aanhouden of zelfs blijven groeien. De werknemer zal ongelukkig zijn en eventueel ontslag nemen of wegens ziekte uitvallen. Een goede, mensgerichte, manager is daarom onmisbaar. Voelen werknemers zich goed op het werk, dan heeft dat invloed op de gezondheid en het functioneren. Heb jij veel aan je hoofd? Dan heb je bijvoorbeeld minder ruimte voor creativiteit. De manager heeft hier dus grote invloed op.

Mijn manager pakte het goed aan. Hij voelde iets aan, stapte op het probleem af, luisterde aandachtig, stelde tegenvragen en gaf waardering. Precies wat ik nodig had. Mijn waardering voor hem liet ik hem ook weten. Ik gaf complimenten voor hoe hij de situatie had aangepakt, waardoor hij zichtbaar met opgegeven hoofd en grote glimlach naar huis vertrok. Want ook hij is soms onzeker. Dat beloof ik je. Dat onnodige gevoel heb ik ook bij hem weggepakt. In ieder geval voor even.

Uitgeput, lusteloos en geen zin meer om te werken?
Zo laad je jezelf op!